dissabte, 6 d’abril del 2013

5è Crema d'api amb timbal de llagostins i cremós de vainilla


Crema d’api amb timbal de llagostins i cremós de vainilla:

Cuiner: Salva

Ingredients:

Per la crema: 1 ceba grossa, 1 api sencer (sense les fulles), mantega
Per els llagostins: 4 llagostins per persona, oli, sal i pebre
Per el cremós de vainilla: 300 g de nata líquida per muntar (35% m.g.), 100 g de mascarpone i una baina de vainilla .


Preparació:

Posem la ceba amb la mantega i deixem que es faci poc a poc fins que quedi transparent. Afegim l’api tallat a trossos i aigua fins a enrasar. Un cop feta la triturem ben fina i si cal la col·lem.
Pelem els llagostins i els traiem el cap i l’intestí. Els trinxem amb el ganivet, els salpebrem i afegim una mica d’oli fent-ne una mena de massa. Sobre paper de forn col·loquem un motlle rodó d’uns 5-6 cm de diàmetre i introduïm els llagostins formant un disc d’aproximadament 1-1,5 cm d’alçada. Desemmotllem i reservem. Quan anem a muntar el plat, posem els llagostins amb el paper de forn a la planxa força calenta i els coem durant 15 segons per cada cara (no més).
Per fer el cremós de vainilla barregem el mascarpone amb la nata líquida i hi afegim els granets de l’interior de la baina de vainilla (reservem la baina buida). Muntem la barreja i la nevera, ha d’estar molt freda. Deixem masserar la baina buida de vainilla en una mica d’oli de gira-sol durant uns dies abans.
Per muntar el plat (ha d’estar escalfat prèviament) posem al fons la crema d’api ben calenta, al mig, el tambor de llagostins sortit de la planxa i al damunt d’aquests una bola del cremós de vainilla. Per sobre tirem un fil de l’oli de gira-sol per decorar.