dimecres, 19 de març del 2008

Volta al Batlliu de Sort (Vall d'Àssua)

Tot aprofitant l'audiovisual del Pakistan, els pallaresos vam decidir que calia recuperar els costums i vam proposar una activitat tradicional, engrescadora i alienadora d'estressos múltiples: UNA EXCURSIÓ!!!! (per cert, darrerament la paraula "excursió" s'ha vist desplaçat per: ruta, caminada, passeig, trekking, trek... per evitar allò de no semblar massa "cumbas", però nosaltres la reivindiquem!!!)









L'excursió surt de Sort i enllaça els pobles d'Olp i Pujal per camins de ferradura (i si es vol, Castellviny, Enviny o Bressui). És una excursió fantàstica que, malgrat té desnivell (600m), es fa amb molta tranquil·litat. Al llarg del recorregut són impressionants les parets de pedra i els marges del camí, les cabanetes fetes sota els marges, les vistes del Batlliu de Sort, el forn de calç o un fantàstic "Arreposador" per descansar una estoneta.

Per cert, batlliu o batllia és la paraula que designava el territori que comprenia la jurisdició d'un batlle" (segons la guia on vam trobar aquesta ruta) i, en el nostre cas, el Batlliu de Sort comprenia els pobles de la vessant dreta de la ribera de Sort.








Anècdota culinària: El Jaume no en va tenir prou amb l'esmorzar de xocolata desfeta i coca, i amb la xocolata restant va preparar un tuper de plàtan amb xocolata per l'excursió (cosa que vam agrair molt els presents).
I amb culleretes i tot!!

2 comentaris:

Cèlia ha dit...

Volia afegir un parell de fantàstiques fotos que tinc...però no sé com es fa!!! :-(

glòria ha dit...

Per penjar les fotos, has de fer un nou escrit, i a més d'escriure text, tens la possibilitat d'insertar imatges en un dels botonets del menú. El que va molt bé abans d'insertar les imatges és reduir-les a tamany de pantalla prèviament, així no costen tant de penjar i es veuen millor posteriorment.

a veure si t'animes!