dissabte, 6 d’abril del 2013

7a Bcallà confitat amb salsa d'Idiazabal

Bacallà confitat amb salsa d’Idiazabal:             cuiner: Salva

Ingredients:
4 talls de llom o morro de bacallà
125 g d’Idiazabal
100 ml de Pedro Ximenes o crema balsàmica de Mòdena
150 ml de nata líquida
1 bossa d’espinacs frescos
oli d’oliva i sal



Preparació:
Posar en un cassó oli d’oliva abundant (ha de cobrir de sobre el bacallà) i escalfar-lo a 50-60 ºC. Posar-hi a dins el bacallà i confitar-lo (4-5 min segons el gruix del tall). Treure’l i posar-lo damunt de paper absorbent.
Posar la nata líquida a escalfar i quan sigui calenta incorporar-hi el formatge ratllat, salpebrar i deixar que es desfaci el formatge.
Passar els espinacs per la paella amb l’oli ben calent un parell de minuts, han de quedar molt poc cuits. Salar-los.
Muntar el plat posant en el fons els espinacs, a sobre el tall de bacallà confitat i ho cobrim amb la crema de formatge. Decorar amb uns flocs d’Idiazabal i una fulla d’espinac.