Crema d’api amb timbal de llagostins
i cremós de vainilla:
Cuiner: Salva
Ingredients:
Per la crema: 1 ceba grossa, 1 api sencer (sense les fulles),
mantega
Per els llagostins: 4 llagostins per persona, oli, sal i pebre
Per el cremós de vainilla: 300 g de nata líquida per muntar (35% m.g.), 100 g de
mascarpone i una baina de vainilla .
Preparació:
Posem la ceba amb la mantega i deixem que es faci poc a poc fins que
quedi transparent. Afegim l’api tallat a trossos i aigua fins a enrasar. Un cop
feta la triturem ben fina i si cal la col·lem.
Pelem els llagostins i els traiem el cap i l’intestí. Els trinxem amb
el ganivet, els salpebrem i afegim una mica d’oli fent-ne una mena de massa.
Sobre paper de forn col·loquem un motlle rodó d’uns 5-6 cm de diàmetre i
introduïm els llagostins formant un disc d’aproximadament 1-1,5 cm d’alçada.
Desemmotllem i reservem. Quan anem a muntar el plat, posem els llagostins amb
el paper de forn a la planxa força calenta i els coem durant 15 segons per cada
cara (no més).
Per fer el cremós de vainilla barregem el mascarpone amb la nata líquida
i hi afegim els granets de l’interior de la baina de vainilla (reservem la
baina buida). Muntem la barreja i la nevera, ha d’estar molt freda. Deixem
masserar la baina buida de vainilla en una mica d’oli de gira-sol durant uns
dies abans.
Per muntar el plat (ha d’estar escalfat prèviament) posem al fons la
crema d’api ben calenta, al mig, el tambor de llagostins sortit de la planxa i
al damunt d’aquests una bola del cremós de vainilla. Per sobre tirem un fil de
l’oli de gira-sol per decorar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada