dijous, 30 de juny del 2011

Vall de Tena II

L'any passat vam iniciar la descoberta del Valle de Tena i aquest any, més!!!

Molt recomanable:









1. Pujar al Pico Pacino (1969) a partir d'una ruta circular que surt des de Sallent de Gállego. Im-pressionant.

2. Gaudir de les vistes "pintoresques" que ofereix la Peña Foratata (2341m) sobre Sallent i l'embassament de Lanuza.
3. Descansar al càmping i fer uns bons àpats acompanyats d'un bon vinet.

4. Descobrir que el balneari de Panticosa va passar per millors temps i que el nou balneari no acaba de convidar a fer-se uns banys. Voleu veure la web del nou balneari? ... a la realitat no acaba de ser així...


5. Salvar el fantàstic desnivell de 800m per arribar al Refugi de Respomuso (2220m), i contemplar els fantàstics pics que l'envolten però que són moooolt difícils de pujar. (A part, n'hi ha un que té un nom sospitós: la Gran Facha!)

5. Saludar les marmotes que custodien el refugi i que distreuen tots els "gossos" que hi pugen.

6. I si us queda un matí vaganer i calorós... Agafeu tovallola i cap al Salt d'aigua i "flysh" d'Orós Bajo, prop de Biescas.















Què?
Un bon lloc per referscar-se i fer gana per dinar!! però fixeu-vos que l'aigua no estava massa calenta i que les pedres estaven molt solicitades...










7. Una darrera cosa per decobrir: ... qui fa la foto? i a qui la fa?

diumenge, 12 de juny del 2011

una representació maitanera arriba a Arsèguel





Mentre alguns representants del maitant s'endinsaven en les entranyes de l'Avenc de la Febró, uns altres deixaven el llistó ...(ehm)... alt en una tocada massiva d'acordions a Arsèguel.














La proposta era realitzar un final de curs original per a tots els i les alumnes que aprenen acordió: amb l'enregistrament d'un lipdup de "La marxa del Baridà".

... és clar que hi ha alguns que sembla que ja hagin vingut al món amb un acordió sota el braç!

(encara que sigui de joguina el fan sonar bé!)





en canvi, n'hi ha d'altres que prou que ho intenten...





De totes maneres, quan ens passin l'enllaç del lipdup prometem compartir-lo amb vosaltres!!!!

diumenge, 5 de juny del 2011

Avenc de la Febró: la búsqueda del Coneixement veritable

Baixant a les estranyes de la Terra per trobar la veritat, un petit grup de maitaners va arribar al famós Avenc de la Febró!



En Jules Verne ja els havia avisat que era un lloc perillós, però els hi va semblar que assolir el Coneixement era una missió que be mereixia assumir el risc. Així doncs els maitaners es van llençar a l'aventura. Frontal al cap, capelina acolorida, pantaló impermeable... Tot estava preparat per aconseguir l'objectiu. Pel bé d'una humanitat, humil, senzilla, esforçada, entenimentada, amb ansies de coneixement, un xic indignada, però gens violenta, els maitaners es van endinsar dins l'esquerda que la Terra els oferia.




El camí cap a la foscor humida es presentava amb tota la seva pregona negror. Un cop a dins, les perles aquoses del sostre sostingudes per la pròpia calma de l'entorn, brillaven il·luminades per la llum dels intrèpids aventurers. Cap paraula podria descriure el silenci i la pau del lloc. Cap mot podria descriure l'enorme fal·lus del lloc. Ep! que ha passat? S'ha trencat la màgia del moment? Ho he llegit be? et preguntaràs. Ha dit fal·lus? Doncs si, és la veritat, l'espectacle colpidor va fer embogir a l'agosarat grup de maitaners. Fugint exacerbats de l'interior de la cova, finalment van optar per purificar-se a l'exterior fent la seva famosa dansa ritual de les 10 fotos. Amb ella tots els pecats haurien de quedar redimits.

 

Per tal de celebrar-ho van acabar al Racó de Mont-Ral, famós restaurant d'àpats purificadors de l'indret. Un lloc on tornar-hi és un gust, no anar-hi un pecat.