dijous, 20 d’agost del 2009

NOSTÀLGIA I FOTOS INEDITES

HOLA A TOTIS LES PERSONES HUMANES QUE MIREN EL BLOC.



JO HE DECIT PASSAR-ME AL GRUP QUE A PART DE MIRAR,


ESCRIU ALGUNA COSA, I SOBRETOT DEL QUE PENJA
ALGUNA FOTO.
A VEURE SI S'ANIMA ALGÚ MÉS,


1) EL JAUME ENS VA PORTAR UNES PIRULETES A DALT DE LA MUNTANYA, VA SER FANTASTIC, SEMBLAVEM CRIATURES AMB UN CARMEL !!! JIJIJIJI.


HE ESTA MIRANT LES MEVES FOTOS, I CREC QUE NI JO MATEIXA TINC DRET A NO COMPARTIR AQUESTES MERAVELLES.

SI VOSALTRES TENIU MATERIAL SEMBLANT A O MILLOR QUE AQUEST, SISPLAU , L'HEU DE COMPARTIR.


2) DESPRÉS DE LES PIRULETES I UNS BONS ENTRAPANS, UNA FADA VA APAREIXER I US VEU POSSAR A CANTAR, RECORDEU LA LLUNA, IMPRESSIONANT, QUI HO HAURIA DIT!!!










NO US PENSEU QUE AIXÒ S'ACAVA AQUI, SEGUIM SEGUIM.....


AQUI US PRESENTO ELS ARTISTES QUE ENS VAN FER FAMOSOS DINS I FORA D'AQUESTES CONTRADES, i els que van fer que que tots nosaltres riguesim sens parar.


el jaumet uns moments abans de començar l'espectacle, no sabem si concentran-se per l'afer o punt de volar.





la princesa pitimini, ja la veieu, sempre tant fina ella!!!





Gema, afinant els fins instruments d'importació, de la casa de la Gloglo i el JAume, mai no s'ha pogut tornar a tapar una olla després d'aquest dia.








la Nera nereta, ella tant senyora com sempre, posant-li dificil al personal de maquillatge i vestimenta,


i jo mateixa , QUI M'HO HAURIA DIT !!!!!!
Ara si que us deixo a l'espera del pròxim capitol: que va passar a la cuina del Delta de l'Ebre???? amb els cuiners de la Fillòa??? i ....
iiiii a SantPedor: voleu entrar a les habitacions de les doncelles mentre es preparaven pel gran sopar...no deixeu de visitar el bloc.

dimecres, 19 d’agost del 2009

què..., fa una volta per Aigüestortes?

... Finals de juliol.
Vall Fosca.


Dues excursionistes es llencen a l'aventura de fer una volta per Aigüestortes!
Eoooo!


Una caminada per les valls del Parc Nacional, aquest espai tan proper i tan llunyà..., tan natural i tan artificial...


Inici: Embassament de Sallente i cap amunt, cap al Colomina, l'Estany de Mar, el pas de l'Ós, el coll de Peguera i avall tota la vall de Monestero fins al refugi de Mallafré.
No volíem fer els Carros de foc, però si haguéssim disposat d'alguns dies més...











Sí, val la pena que obriu algunes d'aquestes imatges, perquè els paratges que mostren són al·lucinants, i sense filtres, sense truquets ni retocs...


I del Mallafré, cap a Sant Maurici, la cascada de Ratera, l'estany i el port de Ratera i... com que no en teníem prou: el pic de Ratera (2863m), i avall pel circ de Saboredo.

Fixeu-vos que dalt del pic sembla que hi feia una mica de vent... La veritat és que en feia tant que en plena pujada ens ho vam repensar. Què fem? Tirem amunt? I si una ventada se'ns emportaaaaaa!?


Donsc, no! Només un bon abric i cap al refugi de Saboredo que hi falta gent!










I aquí van començar les nostres peripècies en qüestió de salut. Ja és "fumut" ja que t'agafin cagarrines a qualsevol banda, però quan has de passar ports i muntanyes per arribar al proper refugi, encara més!

Però nosaltres, tossudes!: de Saboredo al port de Ratera i cap a Amitges (a comprar Aquarius i a prendre te amb llimona, que és astringent!). Del refugi d'Amitges cap avall,... i torna a pujar cap al Portarró d'Espot... Què us he d'explicar? Us ho imagineu?

I del Portarró, avall cap al refugi de l'Estany Llong. Amb molts esroços i una mica deshidratades hem arribat! Dutxa!! Dormir!! Descansar!!! ;) I ja veurem si demà hi ha pebrots (millor dit, ovaris) de tornar al Colomina...
Però l'endemà, ens animem i amunt altra vegada: vall de les Corticelles, vall de Dellui, port de Dellui i avistament de la capçalera de la Vall Fosca.
Ja falta menys: estany de Cubieso, Mariolo, Tort i pujada final al Colomina!
Heu vist quines cares que fem?

Això sí, una bona dutxa, una estona de lectura vora l'estany de Colomina i unes bones vistes de la Vall Fosca ho curen tot!
I evidentment, optimisme i bon humor! Que, a més de fer esport, també hem fet dieta!!!

dilluns, 17 d’agost del 2009

Monteixo (2905m), un mirador privilegiat

Aquest any la temporada estiuenca d'alta muntanya ha començat molt tard després de tantes nevades, pluges i freds tardaners. De totes maneres, a principis de juliol ja es podien fer bones excursions i, ja que el Valentí es trasllada del Pallars per anar cap als voltants barcelonins, què millor que fer un bon final de festa i pujar a un dels millors miradors pirinencs: el Monteixo!




És un d'aquells pics que només començar l'excursió el tens a sobre, però amb paciència i un parell de pals... I la Pica d'Estats dibuixant les seves tres puntes!

I des del pic, aquella foto que no s'ha fet mai..., aquella que fas amb la càmera aguantant-se precàriament sobre quatre pedres... FOTO DE GRUP!!!
FOTO ENCARADA AL NORD, FOTO ENCARADA AL SUD! ... ep! i al fons de tot, el Montsec!
i una baixada tremendaaaaaa!

divendres, 14 d’agost del 2009

Descobertes pallareses II: El pont del diable

Segona entrega de descobertes pallareses:


Aquí teniu un altre espai que val la pena compartir:
EL PONT DEL DIABLE
S'hi pot anar des de Senterada (i amunt que fa pujada!) i des del poblet d'Erdo, tot passant per la vil·la abandonada de la Bastida de Bellera (en aquest cas, avall). En una d'aquestes imatges veureu el pont entre els faigs, és un pont que uneix un barranc d'uns 60m de profunditat i 15 d'amplada.
La fotografia desmereix la realitat. És realment impressionant.
Ara, ja veieu que la construcció tradicional de pedra ha estat rematada amb una barana "últim model"...
Un cop es passa el pont, només queda l'opció d'anar a descobrir un antic monestir i, evidentment, fer-hi un bon àpat!!!










Descobertes pallareses I: Sant Salvador de Toralla

uuuuui! tenim el blog totalment aturat! ni fotos, ni comentaris, ni suggeriments...

Jo fa temps que vull penjar-hi coses però he perdut el costum! Doncs... No pot ser! Avui intentaré penjar tot el que em passi pel barret!

I per què no començar amb noves descobertes pallareses?

SANT SALVADOR DE TORALLA

una ermita situada en un mirador privilegiat de la comarca, una ermita que és una bona passejada per un matí de diumenge... abril, la Nera i jo mirant el paisatge...

xulo, ehhh?