dilluns, 31 de març del 2008

la balcanització del Pallars...

Ja heu vist que pujar a Pleta Verda amb aires de fanfàrria provoca filmacions de caràcter oníric i fantasiós que no tenen res a envejar als films d'Emir Kusturica.
Que consti que, al llarg de la pujada es van donar els episodis característics de "foto grupal", "mira el voltor!", "ostres quin paisatge" o "dóna la sensació que estiguis volant". I..., potser sí, que quan vam arribar al cim vam començar a sentir unes ganes tremendes d'alliberació musical...




Que consti també que no es va produir cap ingesta de psicotròpics. No calia. Teníem les vistes panoràmiques sobre Catalunya i Aragó..., l'acordió..., la música..., el ritme...

I a ballar i a fer el ruc, que són quatre dies!!!!

Aquí teniu alguns dels components del grup en la que serà la imatge del seu primer "single youtubero".
Amb ells, una sorpresa..., la col·laboració desinteressada dels udols de Neruskava, arribada recentment dels balcans, i amb moltes ganes de participar en les jam sessions sobre cims pallaresos.


Esperem que hagueu gaudit amb el ritme de les Jabatas&Pallars' Quartet!!!

dilluns, 24 de març del 2008

En Joan, en directe, és "tremendo"

Sí, veure en Joan en directe en una classe ha estat una experiència fantàstica. Feia temps que no disfrutava tant com a alumna.

Sabeu el que és VIURE tres hores i tres quarts de relats i debats sobre l'art? Us podeu imaginar la sala de conferències d'un palauet colonial a Pedralbes (el de la UOC) plena de gom a gom d'alumnes que escoltaven atònits el discurs d'en Joan? Les cadires sortien de la sala fins al vestíbul... i nosaltres (Eva, Alba, Jaume i menda), allà..., infiltrats, camuflats entre els i les alumnes, observant què passava quan en Joan feia allò que tan li agrada: ... FER PENSAR i, com no, PROVOCAR!

  • Ens va explicar amb pèls i senyals una interpretació del Guernika de la que ja en coneixíem un tastet,
  • ens va fer un repasset per la història de l'art a partir dels vincles entre art-ciència-i-política,
  • i finalment, una aproximació a la modernitat i a l'art abstracte.

Ara, nosaltres vam decidir que (a diferència de la resta de alumnes) faríem el treball de l'assignatura junts!

Tema del treball: NET ART TETOISTA

Això sí, el dissabte abans d'anar a dormir em va aparèixer un pensament: ... No te acostarás sin saber un sinfín de cosas ... MÁS!!!

divendres, 21 de març del 2008

Audiovisuals de la SAM: El Pakistan a Tremp

ELS AUDIOVISUALS DE LA S.A.M. TRIOMFEN!


Ja fa temps que havíem demanat als nostres viatgers intrèpids que ens preparessin un audiovisual sobre la seva experiència viscuda al Pakistan dins del cicle de xerrades que organitzem la SAM (Societat d’Amics de la muntanya) de Tremp.


La xerrada va ser fantàstica però també va ser molt interessant la posada en escena de l’audiovisual…

L’Eve, la Cèlia i l’Enric es van vestir a la manera tradicional pakistaní, i en Saïf va demostrar la seva habilitat per fer-se el turban a la manera “paxtú”. A mi també em van enredar, i a l’hora de presentar-los vaig servir de penjador de mostra!


Ara bé, tot s'ha de dir, la posada en escena va quedar curta davant del comentarista, l'Enric, que ja disposa d'un públic fidel en els nostres audiovisuals!!!!

dimecres, 19 de març del 2008

Volta al Batlliu de Sort (Vall d'Àssua)

Tot aprofitant l'audiovisual del Pakistan, els pallaresos vam decidir que calia recuperar els costums i vam proposar una activitat tradicional, engrescadora i alienadora d'estressos múltiples: UNA EXCURSIÓ!!!! (per cert, darrerament la paraula "excursió" s'ha vist desplaçat per: ruta, caminada, passeig, trekking, trek... per evitar allò de no semblar massa "cumbas", però nosaltres la reivindiquem!!!)









L'excursió surt de Sort i enllaça els pobles d'Olp i Pujal per camins de ferradura (i si es vol, Castellviny, Enviny o Bressui). És una excursió fantàstica que, malgrat té desnivell (600m), es fa amb molta tranquil·litat. Al llarg del recorregut són impressionants les parets de pedra i els marges del camí, les cabanetes fetes sota els marges, les vistes del Batlliu de Sort, el forn de calç o un fantàstic "Arreposador" per descansar una estoneta.

Per cert, batlliu o batllia és la paraula que designava el territori que comprenia la jurisdició d'un batlle" (segons la guia on vam trobar aquesta ruta) i, en el nostre cas, el Batlliu de Sort comprenia els pobles de la vessant dreta de la ribera de Sort.








Anècdota culinària: El Jaume no en va tenir prou amb l'esmorzar de xocolata desfeta i coca, i amb la xocolata restant va preparar un tuper de plàtan amb xocolata per l'excursió (cosa que vam agrair molt els presents).
I amb culleretes i tot!!

dijous, 13 de març del 2008

Salàs en rodatge

Hola a tothom!!
Fa molts dies que no hi ha moviment al blog... Esperàvem que algú es pronunciés però... finalment hem caigut altra vegada!! Us explicarem què està passant darrerament per terres pallareses!

Ara farà uns caps de setmanes que vam tenir rodatge a la casa groga (o sigui, a casa nostra). El Jaume ja torna a fer de les seves, ha tornat a agafar la càmera per tal de fer un nou curt. Aquí veieu a tot l'equip de rodatge


en plena sessió d'atrezzo:




fent proves de so


i "rodant" algunes escenes









Això sí, l'endemà, despertar amb música d'acordió i xocolata desfeta!