dissabte, 26 de gener del 2008

l'any que desitgem

Hola a tothom,

Ara farà uns dies, en plena sessió de dones i joguines..., vam parlar de moltes altres coses i va sorgir un comentari sobre l'any que desitgem... i aquí el comparteixo:


A finals d'any (del 2007, és clar) a Catalunya Ràdio van dedicar un programa de "L'ofici de viure" (que normalment s'emet de dilluns a divendres de 19 a 20h) al plantejament de "l'any que desitgem". En el programa es van llençar molts suggeriments (alguns interessants, altres obvis) però va haver-n'hi un a destacar.

Normalment els inicis d'any són moments en que, potser per la sensació de començar alguna cosa nova, ens proposem també alguns nous objectius (el típic deixar de fumar o altres coses no tan definides) i no està gens malament dedicar-li una bona estona a rumiar sobre quins són els nostres objectius a curt o llarg termini; això sí, sempre donant per fet que a la vida no tot és organitzable i que també cal ser flexibles amb totes aquells inponderables que arribin per sorpresa.

La proposta és la següent: passar un cap de setmana amb el company-parella-amiga-qui vulguem en un espai especial (en el programa es suggereix "hotelet amb encant") i, un cop en l'espai triat i amb temps per endavant, parlar de les nostres espectatives, dels nostres objectius o de les nostres intencions de l'any en diversos àmbits com podrien ser:
  • la salut
  • la relació de parella (si és el cas)
  • la família
  • les amistats, les relacions socials
  • la professió
  • les finances-economia
  • el desenvolupament-creixement personal
  • la contribució a la societat, la col·lectivitat...

i parlar-ne per tal d'establir objectius viables i alhora estimulants.

Tot seguit, establir una possible temporització per a la realització d'aquests objectius i, anotar-los d'alguna manera perquè d'aquí a un temps poguem veure si els hem abandonat, si no els treballem suficient o si els anem aconseguint. També s'insisteix en que és interessant compartir amb algú aquesta posada-en-comú-interna dels nostres objectius per tal de generar una certa complicitat amb l'altre i per tenir algú que ens doni suport en els nostres intents.

De totes maneres, si algú vol escoltar el programa (del dia 28-12-07) podeu parar l'orella al vostre ordinador i descarregar-lo per internet a:

http://www.catradio.cat/pcatradio/crItem.jsp?seccio=programa&idint=1038

A veure si us animeu. Aquí teniu el suggeriment. De moment, per fer boca podeu veure les imatges que en van resultar de passar el cap de setmana al Pirineu Aragonès amb aquestes intencions tan filosòfiques. I és que el lloc ajudava a la reflexió...








dimarts, 8 de gener del 2008

sopar de canvi d'any amb campanades especials

A petició d'alguns membres tetoistes us passem noves imatges i nous rituals:
Sembla que en el cap d'any cal trobar una postal on cada membre és representat tal com va venir al món. També es poden trobar reflectides en aquestes postals alguns dels símbols associats a cada persona i, com no, un missatge xifrat de bons auguris!!!!


El que no falla són les campanades improvisades (en aquest cas amb la ràdio del cotxe),
les ganes de ballar per part d'uns



i les ganes de filosofar per part d'altres... Ara que, el que feia les fotos potser té una visió del món una mica borrosa...


I una imatge de final de festa a altes hores de la matinada, moment en què el flaix de la càmera va despertar a més d'un!
Això sí, en cada trobada sorgeixen noves propostes, i en aquest cas en Josep Maria, després d'haver estat bombardejat amb preguntes sobre l'"organologia", ha decidit convocar una trobada el dia 20 de gener a tres quarts d'una a les escales de la Catedral per poder sortir de dubtes en tots aquests temes d'orgues (o potser òrgans?).